Merimerkit-hankkeen starttiseminaari - Yhteistyössä Meyer Turku & Wärtsilä

21.6.2023 09:00

Tiedepuisto, Aalto-auditorio

Hiiohoi! Hyppää mukaan Lahden seudun ja Lounais-Suomen Merimerkit-hankkeen starttiseminaariin 21.6.! 

Päivän aikana kuulet Meyer Turun telakan ja Wärtsilän meriteollisuustoiminnoista ja yhteistyömahdollisuuksista pk-yrityksille sekä pääset tapaamaan ennaltasovituissa tapaamisissa em. edustajia. Kuulet myös, mitä merimerkit-hanke tarjoaa yrityksille ja pääset verkostoitumaan muiden meriteollisuusverkoston toimijoiden kanssa!


Merimerkit-hankkeen starttiseminaarissa kuulet laajasti eri yhteistyömahdollisuuksista meriteollisuudessa jo toimiville, tai alalle haluaville uusille yrityksille. Tilaisuus on suunnattu niin meriklusterissa jo mukana oleville, kuin siitä kiinnostuneillekin yrityksille.

Voit osallistua aamupäivän ohjelmaan joko paikanpäällä tai etänä. 

 

Seminaariohjelma

9.00–9.40        Merimerkit
Ville Uimonen, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Anne E. Suominen, Turun yliopisto
Päivikki Kuoppakangas, Turun yliopisto

Kysymyksiä/keskustelua

9.50–10.20      Meyer Turku Oy ja NEcOLEAP
Ilkka Rytkölä, Meyer Turku Oy

Ilkka Rytkölä kertoo Meyer Turun telakan (Business Finland-rahoitteisen) veturihankkeen toimista ja telakan tarjoamista  yhteistyömahdollisuuksista. Meyer Turun NEcOLEAP-ohjelmassa kehitetään siis laajan yhteistyöverkoston avulla risteilyaluksiin hiilineutraaleja ja kestäviä teknologisia ratkaisuja. Tavoitteena on saada uusi miljardiluokan alustilaus Meyer Turun telakalle. Lisäinfoa NEcOLEAP-veturihankkeesta https://necoleap.fi/

Kysymyksiä/keskustelua

10.30–11.00    Wärtsilä ja Zero Emission Marine
Kenneth Widell, Wärtsilä

Wärtsilän Zero Emission Marine ohjelman vetäjä Kenneth Widell esittelee Zero Emission Marine (ZEM) Business Finland-rahoitteisen veturihankkeen ja siihen kytkeytyviä yritysyhteistyömahdollisuuksia. ZEM-kehitystyön tavoitteena on vähentää meriliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Lisäinfoa ZEM-veturihankkeesta https://www.zemecosystem.com/fi/etusivu/


Kysymyksiä/keskustelua

11.10–11.20    Tilaisuuden yhteenveto ja päätössanat
Ville Uimonen, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Anne E. Suominen, Turun yliopisto

11.20–12.10    Verkostoitumislounas
Lahden Tiedepuiston Sinuhe-ravintolassa (omakustanteinen)

 

Yritysten B2B-tapaamiset Meyer Turku ja Wärtsilä kanssa (à 20 min/ tapaaminen)

Klo 12.20 - 15.00 välillä yritykset tapaavat ennaltasovitusti Meyer Turun ja Wärtsilän edustajia. Tapaamisessa yrityksellänne on oiva mahdollisuus esitellä omaa yritystoimintaan, tuote- ja palveluideoita sekä ratkaisuja kotimaisen meriteollisuuden päätoimijoille Meyer Turulle tai Wärtsilälle.

Ennakkoon varatut tapaamiset järjestetään Lahden Tiedepuistolla erillisneuvotteluhuoneissa, ja vaihtoehtoisesti tapaamisia voidaan toteuttaa myös Teamsin kautta. B2B-yritystapaamisten kestoaika on à 20 min / tapaaminen. Huom. Tapaamisia on tarjolla rajattu määrä ja tapaamiskiinnostus ilmaistaan seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä. Tapaamisten tarkat kellonajat ilmoitetaan lähempänä tätä tapahtuma ajankohtaa.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan alla olevan ilmoittaudu -painikkeen kautta 17.6 mennessä.

 

Lisätietoja:

Lahden seudun yritykset: Ville Uimonen | 050 574 3222 | ville.uimonen@ladec.fi

Satakunnan ja Varsinais-Suomen yritykset: Anne E. Suominen | 040 779 9494 | anne.e.suominen@utu.fimerimerkit-seminaari-logot.png

---

Merimerkit-hanke on Euroopan unionin osarahoittama, jonka hanketoteuttajina ovat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Turun yliopisto. Hankkeen rahoitusviranomainen on Päijät-Hämeen liitto ja sitä rahoitetaan Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 – EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma (EAKR) -ohjelmasta. Lue lisää TÄSTÄ.  


Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

21.6.2023 09:00

Päättyy:  

21.6.2023 11:20

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tiedepuisto, Aalto-auditorio

Niemenkatu 73
15140 Lahti

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätietoa - ota yhteyttä!

ladec_uimonen-ville_150px.png (47 KB)

Ville Uimonen
Kehityspäällikkö
+358 50 574 3222
ville.uimonen@ladec.fi