Onko kasvun löytäminen haasteellista? Onko liiketoiminnan johtaminen arjessa tulipalojen sammuttelua ja kaaosta? Onko viennin aloitus haasteellista tai takkuaako vienti?
Tervetuloa osallistumaan LADECin palveluna tuotettuun valmennukseen, jossa käsitellään liiketoiminnan nykytilaa ja kasvun edellytyksiä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Valmennusohjelma on tarkoitettu kaiken kokoisille ruoka-alan yrityksille – uusista toimijoista pitkään alalla toimineisiin yrityksiin. Voit olla esimerkiksi elintarvikkeita, elintarviketeknologiaa, elintarviketuotantoon laitteita tai elintarvikealan palveluita tuottava yritys.
Ohjelma tarjoaa hyödyllisen tilaisuuden tarkastella oman yrityksesi nykytilaa, kipupisteitä ja kasvumahdollisuuksia. Osallistumalla ohjelmaan saat työkaluja liiketoimintasi tehostamiseen ja johtamiseen:
- Suunnan löytämiseen ja selkeyttämiseen
- Tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen
- Kehityskohteiden tunnistamiseen
- Kansainvälistymiseen
Ohjelmaan kuuluu kolme työpajaa, joista ensimmäinen järjestetään tammikuussa. Ensimmäisessä työpajassa keskitymme liiketoiminnan suunnitelmallisuuden tärkeyteen ja saat työkaluja yrityksesi nykytilan arviointiin. Seuraavissa työpajoissa pääset puolestaan paneutumaan yrityksesi tulevaisuuden tavoitteisiin ja liiketoimintasi konkreettiseen etenemissuunnitelmaan. Niille yrityksille, jotka tavoittelevat kasvua viennin kautta, on jatkossa tarjolla työkaluja mm. kansainvälisen liiketoiminnan suunnitelmallisuuden vahvistamiseksi sekä kumppanien löytämiseen muista yrityksistä, joiden kanssa voi vientiä yhdessä edistää.
16.1. työpajan ohjelma:
klo 8.30-9.00 Aloitus ja aamukahvit
Miksi liiketoiminnan suunnittelu on avain onnistumiseen?
Henrik Yli-Seppälä | Liiketoimintakehittäjä | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy | LinkedIn
Mikko Kyle | Liiketoimintakehittäjä | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy | LinkedIn
klo 9.15-9.45
Kasvun edellytykset ja mahdollisuudet
Timo Nisula | lakutehtailija | Kouvolan Lakritsi | LinkedIn
Timo Nisula toimi Kouvolan Lakritsin toimitusjohtajana vuodesta 2008 lähtien aina syyskuuhun 2024 saakka. Hänen johtajuutensa aikana yrityksestä kasvoi alansa merkittävä toimija niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Nisulan kauden aikana Kouvolan Lakritsi sai useita tunnustuksia, joista erityisesti brittiläisen LUXLife-aikakauslehden valinnat maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi vuosina 2020, 2021 ja 2022 kertovat yrityksen korkeasta laadusta ja innovatiivisuudesta.
klo 9.45-11.30 Workshop: oivalla vahvuutesi, tunnista kasvupisteesi/kehityskohteesi
Krista Mäkelä | Liiketoimintakehittäjä | Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
klo 11.30-12.00 Yhteenveto ja seuraavat askeleet
Elintarvikealaa lähellä oleva yritys, tule mukaan tarkastelemaan yrityksesi kasvun mahdollisuuksia. Seuraavat työpajat järjestämme 13.2. ja 13.3. llmoittaudu mukaan valmennusohjelmaan alla olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta viimeistään 13.1.2024.
---
Valmennusohjelman mahdollistavat Food Campus Finland - Verkostojen vahvistaminen -hanke ja Jalosta yrityksesi kasvuun - TKI-strategia valmistavan teollisuuden kasvumoottorina -hanke, jotka ovat Euroopan unionin osarahoittamia. Hankkeiden rahoitusviranomainen on Päijät-Hämeen liitto ja niitä rahoitetaan Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 – EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma (EAKR) -ohjelmasta. Lue lisää Food Campus Finland - Verkostojen vahvistaminen -hankkeesta ja Jalosta yrityksesi kasvuun - TKI-strategia valmistavan teollisuuden kasvumoottorina -hankkeesta.